Det jeg vil beskæftige mig med i dette indlæg, er hvordan kreativitetf øles. På sin vis er det ligegyldigt, hvad kreativiteter for en størrelse set i et akademisk lys. For det er mere interesant at se på hvordan vi kan blive mere kreative. For når vi er kreative og i flow, bliver vi:

Glade.Det føles simpelthen godt at være kreativ. Om vi skriver en bog eller redekorere køkkenet, så er den oplevelse af at være i gang med noget, man ikke kan slippe, simpelthen bare dejlig. Det kan næsten være bedre end sex. Og nu vi er ved dét emne, kan man sige, at sex også er kreativitet, der kræver et vist samarbejde.

Empatiske.Når vi er glade og føler os godt tilpas med os selv, bliver vi også bedre til at omgås andre mennesker. Hvis vi er så heldige at udstille eller læse op, så kan vi få den fantastiske oplevelse, at tilskuere eller tilhørere henvender sig bagefter og fortæller, at det, vi har lavet, har været af betydning for dem. For mig som forfatter er det noget af det mest givende, og blandt andet derfor jeg bliver ved.

Mere kreative.Kreativitet avler kreativitet. Vi kan opleve at blive så inspirerede, at vi først glemmer, og derefter overrasker os selv ved at have skabt noget, der virker ”større end” os selv.

Mere afslappede.Der er noget oplivende og samtidig beroligende ved at skabe. Det kan føles som om noget ”passerer gennem en”. Lidt spirituelt-agtigt kan man sige, at det kan føles som om, man er i kontakt med en højere kraft. Lidt mere jordbundent kan man igen sammenligne det med at have god sex.

Sjovere!Kreativitet er leg. Med ord, billeder, skulpturering, havearbejde, boligdekoration, papirsklip, snedkerering, decoupage, hvad som helst der får en til at glemme sig selv og være så optaget af aktiviteten, at man ikke kan slippe den.

Måske kan man i virkeligheden sige det så enkelt, at vi ved at udtrykke os selv, bliver os selv. Og vi bliver bedre til at acceptere os selv, når vi ved hvem vi er.

Du kan downloade min gratis e-bog om kreativitet og flow for forfattere her. Du abonnerer samtidig på mit nyhedsbrev, som er spamfrit og repsekterer dine privatlivsvilkår.

PS:Mihaly Csikszentmihalyi (jeg har opgivet at udtale navnet) er meget væsentlig indenfor kreativitetsforskning, han skriver fantastisk, og anbefalingen er hermed givet videre.

Share This