En fremragende forfatter og illustrator, som jeg for nylig har lært at kende, og som i vinter udgav en fantastisk bog, har valgt at skrotte forfatterkarrieren. Hun kan simpelthen ikke holde branchen ud. Hun bliver syltet af redaktører, taler for døve øren, får fejlagtige beskeder og underretninger fra de såkaldt professionelle instanser, hun har haft med at gøre i forbindelse med den bog hun har udgivet, og dens efterfølger, som ligger klar til udgivelse. Men hendes redaktør har valgt ikke at svare hende. Hun føler sig røvrendt. Nu har hun valgt at forlade forfatterverdenen.

En dygtig og succesfuld forfatter med mange udgivelser bag sig har fået nok af branchen. Nu laver hun smykker i stedet.

Adskillige gange har jeg set facebookopslag fra frustrerede forfattere, der skriver: ”NU HOLDER JEG OP MED AT SKRIVE!!!” med masser af triste og sure smileys bagefter.

Hvert år, når der er uddeling af arbejdslegater, ser og hører man ofte disse udmeldinger. Standardafslaget fra Statens Kunstfond gør ikke sagen bedre. Ordlyden er som regel deprimerende og lidet opmuntrende til at fortsætte arbejdet.

Andre forfattere vælger at forlade branchen efter deres første dårlige anmeldelse. Anmeldelser kan til tider være perfide og rettet mod personen frem for værket, og det kan være utroligt demotiverende for en forfatter.

Jeg er selv ”stoppet” med at skrive adskillige gange. Jeg har modtaget legater, men jeg har fået væsentlig flere standardafslag. Jeg har fået udgivet bøger, men jeg har fået flere afslag.

Hvorfor bliver jeg ved?

Det korte svar er: Jeg kan ikke lade være.

Det mere omfattende svar er, at jeg har to spor i min forfattervirksomhed: Det indre og det ydre.

Det ydre spor er mine værker, oplæsninger, undervisning etc.

Det indre er mere spirituelt. Jeg har en tilgang til min skrivning som er af mere åndelig karakter, og som jeg bruger som en ”indre stemme”, en vejledning, et spejl, magisk om man vil, til at give mit kunstneriske liv indhold og mening. For guderne skal vide, at branchen ikke sørger for at give ens forfattervirksomhed mening.

Jeg bruger mine historier, mine narrative kurver, personer og miljøer til at fortælle mig noget om mit eget liv. Ofte virker det jeg skriver ”klogere end mig” – det ved noget, som jeg ikke ved endnu. Det er der mange forfattere, der har oplevet i tidens løb. Når det, man skriver pludselig begynder at spejle verden og man begynder at se synkroniciteter rundt omkring sig, så er det som regel fordi, man er i flow.

Flow-tilstanden virker ufattelig meningsfuld – man føler sig forbundet med verden, med andre mennesker og med sit arbejde. Man føler, at det, man gør, giver mening!

I dette efterår tilbyder jeg et onlinekursus med mulighed for en-til-en samtaler og live undervisning i København og eventuelt Nordjylland. Når jeg har undervist i virkeligheden, har de studerende været glade for når jeg kunne fortælle noget om flow, kreativitet og det at være forfatter i sig selv, men ofte har der ikke været tid og rum nok til at tale om det.

Nu samler jeg min viden og mine erfaringer i étt kursus, og hvis det har din interesse, så følg med her i nyhedsbrevene, på facebooksiden og på bloggen – for hvis du har lyst til at deltage, får du selv mulighed for at få indflydelse på indholdet!

Og nej – jeg holder fandeme ikke op med at skrive! Tværtimod! Og nu på søndag, den 19. august, på Baren Floss i Larsbjørnsstræde 16.30 i kælderen, giver jeg en smagsprøve på min kommende roman! Derudover kommer to andre forfattere og læser op af deres aktuelle værker – Mikeline W. Gudmand-Høyer, som for nylig har udgivet ”På Neptun regner det med diamanter”, og Conrad Fields med sin seneste udgivelse ”Død mand stå”. Ses vi?

Share This