PRESSE

Leder du efter en foredragsholder, ønsker du et interview eller har du spørgsmål om Louise Kristensens forfatterskab, så kontakt Louises her.

Klik på billederne af Louise Kristensen nedenfor for high-res versioner til download.

BILLEDER

Biografi

Louise Kristensen er født i Terndrup, Himmerland, i 1974. Hun er uddannet lærer og har undervist i kreativ skrivning for børn, unge og voksne. Hun arbejder som skønlitterær redaktør på Det Poetiske Bureaus Forlag og er desuden certificeret underviser i yoga og meditation.

Det er understømmene i mennesket, der interesserer Louise Kristensen. Hendes noveller er ofte psykologiske portrætter af mennesker, der bliver fremmede for sig selv og handler mod deres egne interesser gang på gang, indtil de bryder fortryllelsen og kommer videre. Hvorfor bukker nogen under, mens andre overlever? Hvor meget er tilfældigheder, hvor meget er bevidst stillingtagen? Den slags spørgsmål er forfatterskabets drivkraft.

Louise Kristensens litterære inspirationskilder tæller Henrik Pontoppidan, Helga Lütken og William Blake. Teoretisk er det C. G. Jungs psykologiske og psykodynamiske model, der ligger til grund for hendes blik på mennesket og dets ofte irrationelle handlemønstre.

Louise Kristensen har modtaget legater fra Statens Kunstfond og Autorkontoen.

Video 

Outsideren møder Louise Kristensen på Floss med Dronningen af Alkohol – og i clinch med kunst og psykiatri.

Anmeldelser

Syltede små skorpioner

I forhold til et publikum, der i stigende grad mister evnen til en, skal vi kalde det en kritisk erotik, vil Kristensens lille larmende bog sikkert kunne vække deres sløvede sanser.

Christian Stokbro Karlsen, Nordjyske.

Syltede små skorpioner

Kristensen er vild og uregerlig både i form og indhold, og mange af digtene i hendes samling ”Syltede små skorpioner” stritter i for mange retninger. Der er heller ikke et umiddelbart fokus, der samler bogen til et helstøbt værk. Til gengæld vil hun læseren noget, der er vilje og anarki, en ubændig lyst til at tage brydertag med verden og sig selv.

Flemming Andersen

Mod solnedgangen

Jeg er vildt imponeret over Louise Kristensens debut som novelleforfatter, samlingen ”Mod solnedgangen”. Det skyldes to faktorer. Først og fremmest hendes sprog, som i mange tilfælde er i absolut særklasse. Det er vildt, men tøjlet. Den disciplin er der ikke mange, der mester, ofte skal man hen til lyrikere for at finde noget tilsvarende, og det giver god mening, for Louise kristensen udsendte sin debutdigtsamling ”Syltede små skorpioner” i foråret 2013, og den rummede mange gode takter, men samtidig havde den også debutantens usikkerhed.