Morgensiderne er tre sider, som man sættter sig og skriver som det første om morgenen. Er dét det sidste i verden, du har lyst til? Sådan havde jeg det, da jeg første gang blev præsenteret for ideen.

Men jeg lover, at dette redskab er et af de mest dybtgående og transformerende, der findes. Morgensiderne kan ændre hele det grundlag, forfatterlivet hviler på. Det kan være det redskab, der tager dig fra at være hobbyforfatter til at blive professionel. Så dybtgående er de!

HVORFOR VIRKER DET?

Der er mere end én grund til at morgensiderne er det vilde, transformerende redskab, som de er. De virker på flere områder. Igen hænger det sammen med underbevidstheden og den måde, man kan få kontakt med den på.

Den ene grund er, at når vi som det første, vi gør om morgenen, skriver i hånden, så er vi stadig i kontakt med vores drømmende sind. Vores drømme er underbevidstheden i aktion. Vi kan få ideer hér, som ligger langt ude over enhver forventning.

Den anden grund er, at vi skriver i hånden, allerede inden vi er influeret af digitale medier. Håndskrivningen aktiverer dele af hjernen, som er i forbindelse med vores sprog og billedskabelse. Vi laver bløde, organiske bevægelser, som stimulerer kreativiteten, frem for at stimulere vores hjernens rationelle, systematiske delemed binær digitalitet.

Den tredje grund er, at når vi skriver som det første vi gør, så sætter vi den indre kritiker ud af spil. Så er vi allerede i gang. Vi øver os i ikke at dømme vores skrift. Vi fanger vores kreative sind, før det er omspændt af det automatiske forsvar, vi nødvendigvis omgiver os selv med i hverdagen for at kunne være til stede som mennesker.

Du kan ganske enkelt bruge morgensidernes momentum til at bringe mere kreativitet ind i dit liv. Du fortæller ganske enkelt dit kreative sind: Jeg er i gang! Jeg er klar til inspiration! Give it to me. Du kan overraske dig selv ved at trække ting frem fra dit indre, kreative flow, som du ikke vidste, du indeholdt.

SÅDAN GØR DU

Hav altid pen og papir liggende på dit natbord eller dér, hvor du sidder bedst om morgenen. Det er ok at lave en kop kafe eller te, hvis du ikke kan undvære det.

Og så går du i gang. Du skriver simpelthen alt hvad der falder dig ind. Hvad du drømte i nat, hvem du var forelsket i for tyve år siden, hvem du syntes var en idiot i går, hvad du er glad for, ked af, hvem du er sur på, hvem du synes er lækker, hvor du gerne vil hen på ferie, hvad du gerne vil skrive på senere i dag, alt, alt, ALT!

Det kan være grimt og sjusket skrevet, hakkende, i brudstykker, med store bogstaver, med skråskrift, hurtigt, langsomt, gentagende.

Alle følelser er velkomne på papiret: Glæde, vrede, aggression, tilfredshed, beklagelser, klynk, undren, sorg, mismod, ekstase…

Alt er velkomment på papiret, for INGEN ANDRE SKAL LÆSE DET!

MORGENSIDERNE ÅBNER DEN KREATIVE PROCES SOM EN VANDHANE

Du skal intet andet gøre end at lade papiret tage imod. Du behøver ikke gøre dig umage, du behøver ikke at være konstruktiv eller positiv.

Morgensiderne kan blive dit ultimative fristed, måske det bedste i en travl hverdag. Du kan møde dig selv, dine ønsker og behov. Morgensiderne kan blive dit magiske spejl.

Du kan begynde med en halv side, en hel, halvanden. Det er bestemt også udenfor min komfortzone at stå tidligere op end jeg plejer at gøre det, men selv da jeg havde tidligt morgenarbejde som rengøringsdame og kontorgartner, så MÅTTE jeg op og gøre det. Så vigtige var de for mig.

FLERE IDEER, BEDRE STRUKTUR

Hvis du skriver morgensider, så vil du hurtigt se ændringer i din kreative proces. De kan udgøre et lysende fyrtårn på din kreative vej. De kan blive den faktor, der gør at du får udarbejdet det produkt, der bliver dit gennembrud.

Efter kort tids morgensideskrivning, vil du opdage, at dine ideer flyder mere frit. De kommer i en lind strøm, og du får lettere ved at sortere i dem. Du vil opdage at du kommer bedre i kontakt med dig selv, dine ønsker og behov. Måske får du lyst til at foretage ændringer i din forfattertilværelse, tage dig bedre af dig selv og din kreativitet.

Lyder det for god til at være sandt? Prøv det og se, hvad der sker! Lær mere om morgensiderne og andre kreative teknikker i den gratis e-bog for forfattere og forfatterspirer, “Den brændende snemand.” Download e-bogen her.

 

Share This