Afslag! Igen?!

 

Tænk hvis man var så velsignet at blive antaget første gang, man sendte et manuskript ind til et forlag. Det sker – men sjældent.

Andre forfattere kan tænke: Tænk, hvis man fik et afslag. For tavsheden er næsten værre! Der bliver sendt så ufattelig mange manuskripter ind til forlag hele tiden, at mange forfattere slet ikke får den tvivlsomme ære at få et afslag.

 

En dygtig skrivelærer har sagt, at hvis du får et begrundet afslag, så er det en direkte opfordring til at sende det ind igen. Du har fået et begrundet afslag? Fedt! Du er simpelthen blevet læst! Og redaktøren har taget sig tid til at give dig respons på dit manuskript. Der er noget at arbejde videre med.

 

Av for fanden

 

Men et ubegrundet afslag kan gøre nas! Efter at have arbejdet så meget på et manuskript virker det som salt i et sår at få et afslag uden begrundelse og uden mening. Men du må og skal op på hesten igen.

 

Du kan begynde at opfatte dine afslag som et overgangsritual i din forfattervirksomhed. Ligesom indfødte folkeslag som lader deres unge gå gennem smertefulde overgangsritualer, kan du betragte dine afslag som ilddåbe. Noget, der gør dig stærkere for hver gang og som beviser, at du er en, der ikke giver op!

 

 

Pop the champagne

 

Inviter vennerne hjem. Prop en flaske bobler op. Skål på dit afslag! Du skal i hvert fald ikke proklamere på facebook, at du holder op med at skrive, for det er næppe nogen der tror på, hvis du hidtil har været en ihærdigt skrivende person. I øvrigt er det dit tab, hvis du holder op med at skrive, ikke nogen andres. Du opnår kun at fremstille dig selv som en, der skal ynkes – og det skal vi ikke have noget af, vel?

 

Spids pennen i stedet, alliér dig med en betalæser og skriv videre! Download også min gratis e-bog “Den brændende snemand” og  se få flere tips til at være en stærk stemme i en tough branche – download her

 

I næste blogindlæg vil jeg fortælle om, hvad en betalæser er og hvordan du finder en betalæser, der er den rigtige for dig.

 

Share This